top of page

Pijn aan je achillespees?

Achilles tendonitis is een soort overbelastingsblessure die ontstaat wanneer de Achillespees, die de kuitspieren verbindt met de hielbeen, ontstoken raakt. Dit is een veelvoorkomende aandoening bij atleten en kan veroorzaakt worden door een aantal factoren, zoals trainingsfouten, onjuist schoeisel en spieronbalans.


Symptomen van Achilles tendonitis kunnen onder andere pijn en zwelling aan de achterkant van de hiel, moeilijkheid met het buigen van de voet en stijfheid in de ochtend zijn. De behandeling van deze aandoening bestaat meestal uit rust, ijs en fysiotherapie om de spieren in het been te strekken en te versterken. In sommige gevallen kunnen niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) of andere medicijnen worden voorgeschreven om pijn te helpen verminderen.


Het is belangrijk om Achilles tendonitis zo snel mogelijk aan te pakken om te voorkomen dat de aandoening ernstiger wordt en om het risico op toekomstige blessures te minimaliseren. Als de aandoening onbehandeld blijft, kan dit leiden tot een gescheurde Achillespees of andere complicaties.

De beste behandeling voor Achilles tendonitis hangt af van de ernst van de aandoening en de onderliggende oorzaak. Wij kunnen onderzoeken wat de beste behandelmethode is. Enkele veelvoorkomende behandelopties zijn:


Rust: Het vermijden van activiteiten die druk uitoefenen op de Achillespees kan helpen om ontsteking te verminderen en de blessure te laten genezen.

IJs: Het aanbrengen van ijs op het aangedane gebied kan helpen om ontsteking en pijn te verminderen.

Oefentherapie: Stretchoefeningen en krachtoefeningen kunnen helpen om de flexibiliteit te verbeteren en het risico op toekomstige blessures te verminderen.

Medicijnen: Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) kunnen helpen om ontsteking en pijn te verminderen. In sommige gevallen kan een corticosteroïde injectie worden aanbevolen om pijn en ontsteking te helpen beheren.

Orthopedische inlegzolen: Op maat gemaakte inlegzolen voor uw schoenen kunnen helpen om eventuele onbalans in uw voeten te corrigeren die bijdragen aan de aandoening.
Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen?
 Comments


bottom of page