top of page

Rik Heeremans / Oefentherapeut

Bijgewerkt op: 17 jan. 2022

Mijn naam is Rik Heeremans. Ik ben Oefentherapeut en Personal Trainer. Deze twee verschillende rollen maakt dat ik kijk met verschillende perspectieven.


Met mijn organisatie wil ik graag een verschil gaan maken in de huidige paramedische zorg. Door het belang van de leefstijl te vergroten. “The Lifestyle Approach” zorgt voor een holistische blik. Deze manier van kijken zou wat mij betreft meer moeten worden toegepast door Fysio/Oefentherapeuten.


Het ontstaan van bijvoorbeeld lage rugklachten is vaak een op een stapeling van factoren waardoor dit probleem ontstaat en in stand blijft. Een disbalans in het bewegingsapparaat, een beperkt aanbod van beweging, een verstoring van het slaappatroon of zelfs een verkeerd eetpatroon. De factoren Beweging, Voeding, Ontspanning en Slaap zouden een vaste plek moeten krijgen in de paramedische behandeling. Zowel bij Acute als bij Chronische ziektebeelden. Bij elk ziektebeeld moeten de voorwaarden in de leefstijl zo optimaal mogelijk zijn.


Rik Heeremans

Zelf ben ik eigenaar van een sportschool (yourgymsantpoort.nl) en acteer ik als therapeut bij voetbalvereniging RKVV Velsen, dit verklapt misschien wel mijn affiniteit met sport. Dit betekent niet dat ik alleen voor sporters in actie kom. Ik handel namelijk graag als generalist, een brede blik op allerlei verschillende casuïstiek.


Ik behandel een breed spectrum aan klachten. Dat loopt uiteen van acuut ontstaande sportblessures tot chronische beelden die ontstaan na een CVA (beroerte). Als Oefentherapeut behandel ik dezelfde klachten als de Fysiotherapeut.


Mijn kracht is dat ik kijk naar de mogelijkheden die er zijn. Mogelijkheden die mijn cliënten zelf kunnen beïnvloeden. Op het begin start dit met intensieve behandeling/coaching. Later in het behandelproces probeer ik uit te zoomen en de cliënt zelf de touwtjes in handen te geven.

Samen met mijn cliënt kom ik tot de meest optimale behandelmethode. En dat kan ik niet alleen! Dat doe ik samen met een heel fijn team om mij heen. Samen met Niels, het Team van Your Gym Santpoort en Akersloot diëtetiek.


Heb je vragen? Dan kan je mij altijd whatsappen op 023 537 38 90.80 weergaven0 opmerkingen

Kommentarer


bottom of page